Condyline bijsluiter

Als u een geneesmiddel gaat gebruiken, is het belangrijk dat u precies weet wat u voor geneesmiddel gebruikt, hoe u dit medicijn moet gebruiken en wat voor eventuele bijwerkingen het medicijn op kan leveren. Gaat u Condyline gebruiken en wilt u alle informatie over dit geneesmiddel, zodat u precies weet wat voor medicijn u gebruikt? Lees dan onderstaande beknopte versie van de Condyline bijsluiter door.

Condyline: een korte introductie

Conyline is een aanstipvloeistof die u gebruikt om genitale wratten te behandelen. De werkzame stof van het medicijn is podofyllotoxine. Deze stof remt de groei van huidcellen om de bestaande genitale wratten te laten verdwijnen. Ook zorgt de stof ervoor dat de virussen achter de genitale wratten gedood worden, zodat er geen nieuwe wratten kunnen ontstaan.

Condyline wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met genitale wratten, ofwel kleine bobbeltjes op de huid van de penis, de vagina, de schaamlippen of de anus. De wratten ontstaan door een besmettelijk virus, dat bij de penis of vagina komt door onbeschermde seks. Condyline wordt niet voorgeschreven om kwaadaardige bobbeltjes op de huid te behandelen.

condyline-bijsluiter

Het gebruik van Condyline

Condyline mag alleen op genitale wratten gebruikt worden, niet op de huid die om de wratten heen zit. Om de huid om de wratten heen te beschermen tegen de vloeistof, kunt u gebruik maken van vaseline of zinkzalf. Heeft u deze zalf aangebracht, dan brengt u de aanstipvloeistof aan op de wratten met een van de bijgeleverde applicatiestrookjes. Na het drogen van de vloeistof wast u de handen, gooit u het plastic applicatiestrookje weg en kunt u zich weer aankleden.

De dosering van Condyline

Volgens de Condyline bijsluiter is de standaard dosering van het geneesmiddel tweemaal daags een kleine dosis Condyline op alle genitale wratten. Dit doet u gedurende drie dagen lang. De maximale duur van een kuur is volgens de Condyline bijsluiter vijf weken. De arts bepaalt welke dosering van Condyline u precies krijgt.

De bijwerkingen van Condyline

Het gebruik van Condyline kan voor bijwerkingen zorgen. Hierdoor kan een branderig, prikkend gevoel na het aanbrengen van de vloeistof en pijn, roodheid en zweertjes op de aangestipte wratten vanaf de tweede dag van het gebruik ontstaan. De pijn, roodheid en zweertjes geven aan dat Condyline begint te werken. Alleen als u na enkele dagen nog steeds last heeft van deze bijwerkingen, neemt u contact op met uw arts.


Condyline bijsluiter »